Expoziție temporară „Eveniment de poveste”, a artistului naiv Nicolae Burcă

Joi, 27 iulie 2023, ora 10.00, la Galeria  Națională de Artă Naivă a Muzeului Județean Argeș, va avea loc vernisajul expoziției de

pictură, “EVENIMENT DE POVESTE” cu lucrări semnate de artistul naiv Nicolae BURCĂ. Expoziția este curatoriată de artistul vizual Marius CRISTEA.

Născut la 27 iulie 1937, în localitatea Laza, Vaslui, pictorul Nicolae BURCĂ a pictat toată viața în Pitești, a participat la toate expozițiile naționale și interjudețene organizate în țară din 1990. Printre cei ce l-au îndrumat de-a lungul carierei sale, se numără artiștii: prof. Aurel Calotă, prof. Gheorghe Pantelie, prof. Augustin Lucici, dar și prof. Costin Alexandrescu – director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Argeș.

În expoziție regăsim așa cum afirma într-un text, apreciat de artist; și semnat de Radu George Serafim, în urmă cu 10 ani, prin 2013 “… istorioarele incluse în imaginile uneori naive, alteori primitive, dar sincere, …cu umorul, ironia frust exprimată, …având semnătura lui Nicolae BURCĂ. Nu putem spune că există o diferență de … atitudine.

Expoziția poate fi vizitată în fiecare zi a săptămânii, între orele 9.00 – 19.00, în perioada 27 iulie – 27 august, la Muzeul Județean Argeș, intrarea din Bulevardul Eroilor.

 

Un comentariu la „Expoziție temporară „Eveniment de poveste”, a artistului naiv Nicolae Burcă

  • august 28, 2023 la 9:26 am
    Permalink

    Nicoale Burca este un artist naiv de o mare anvergura si suntem foarte incantati de faptul ca la Galeria Nationala de Arta Naiva a Muzeului Judetean Arges se va vernisa o expozitie cu lucrari semnate de acesta. Suntem bucurosi ca dam posibilitatea cunoscatorilor sa descopere subtilitatea povestelor artistului exprimate in moduri inedite, prin forme simple dar pline de substanta. Asadar, invitam publicul sa viziteze aceasta expozitie si sa vada operele lui Nicolae Burca ce va fi deschisa la Muzeul Judetean Arges.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Accessibility
%d blogeri au apreciat: