Noaptea Europeană a Muzeelor, ediția a 19-a

Muzeul Județean Argeș marchează Noaptea muzeelor,  sâmbătă, 13 mai, prin deschiderea pentru vizitare gratuită

(între orele 18.00 – 23.45) a Castrului Roman Jidova, cea mai importantă și mai bine păstrată fortificație militară de acest gen de pe traseul Limes-ului Transalutanus, fiind în același timp și singura edificată din piatră.

Odată cu deschiderea evenimentului la Castrul Roman Jidova, copiii  și adulții

vor avea prilejul să descopere noi modalități de petrecere a timpului liber. În incinta castrului copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani pot participa la ateliere recreative de arheologie. Acestea se vor desfășura în intervalul orar 18:00 – 20:00. Astfel, copiii vor exersa tehnici specifice săpăturilor arheologice, vor modela vase ceramice și figurine din epoca romană.

Pentru publicul adult și tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, pe toată durata desfășurării evenimentului, oferta de vizitare include un tur fără ghidaj la turnul de curtină,  zona clădirilor principale din castru, hypocastum și în muzeul de sit.

Castrul Roman Jidova se află în cartierul Pescăreasa, la intrarea dinspre sud în municipiul Câmpulung, în imediata proximitate estică a șoselei Pitești-Câmpulung (DN 73), vizavi de fostul liceu minier.

Inițiată de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronată în prezent  de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este organizată anual pe plan european, iar în România de către Rețeaua Națională de Muzeelor (RNMR).

 

Vă așteptăm cu drag și cu multă bună dispoziție!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Accesibilitate