You don't have any slide!

Arhivă evenimente

Galeria de Artă

Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna“ Bulevardul Republicii, nr. 33  Galeria de artă&nb...

Planetarium

Planetariul     Str. Armand Călinescu, nr. 44Corpul C, intrarea dinspre Bulevardul Eroi...

Cercetare Ştiinţifică

Cercetare Științifică Muzeul Judeţean Argeş are o tradiţie în cooperarea, ca parte contractantã, cu...

Expoziţia temporară

Piteștiul de altădată, ilustrat     " Case memoriale din România" Cu ocazia Cent...

  • Galeria de Artă

  • Planetarium

  • Cercetare Ştiinţifică

  • Expoziţia temporară

Tuesday, 05 June 2018 09:01

Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită de Muzeul Județean Argeș și elevii argeșeni

Written by
Rate this item
(0 votes)

Muzeul Judetean Arges2017

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, Muzeul Judeţean Argeş, în parteneriat cu Colegiul Tehnic C. D. Nenițescu din Pitești, își propune să marcheze acest eveniment prin desfăşurarea unei acţiuni de informare şi conştientizare, concretizată în prezentări, filme şi discuţii. Acţiunea noastră vrea să pună în evidență istoricul și semnificația Zilei Mondiale a Mediului și importanța temei propuse pentru anul 2018.


Ziua Mondială a Mediului se sărbătoreşte în fiecare an pe 5 iunie, în peste 100 de ţări. Este o zi în care oamenii, instituţiile guvernamentale, administraţiile locale, organizaţiile nonguvernamentale, industriaşii, inclusiv mass-media, prin acţiuni comune, se mobilizează pentru a atrage atenţia asupra necesitaţii protejării mediului.
Decizia de a celebra Ziua Mondială a Mediului a fost luată de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, rezoluția 2994 din 15 decembrie 1972. A fost aleasă data de 5 iunie pentru a marca deschiderea Conferinţei de la Stockholm care a condus la crearea Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).
În fiecare an, pentru Ziua Mondială a Mediului, este aleasă o țară gazdă, o temă şi un slogan care să atragă atenţia asupra unei probleme actuale de mediu. În 2018, țara gazdă este India, iar sloganul din acest an este: “Bate poluarea cu plastic; dacă nu îl reutilizați, refuzați-l (Beat Plastic Pollution; if you can't reuse it, refuse it)”. Tema din acest an ne invită pe toți să analizăm modul în care putem face schimbări în viața noastră de zi cu zi, pentru a reduce povara grea a poluării cu plastic, ce afectează mediul natural, viața sălbatică, dar și sănătatea proprie.
Acțiunea se va desfășura în data de 5 iunie la Colegiul Tehnic C. D. Nenițescu, începând cu ora 12.00.

Read 17615 times Last modified on Tuesday, 05 June 2018 09:03
Copyright © Gabriel Dumitru
Muzeul Judeţean Argeş
Str. Armand Călinescu, nr. 44, Tel/Fax: 0248.212561