Exponatul lunii septembrie Lena Vieru Conta, La poalele dealului

Artist de incontestabilă valoare, Lena Vieru Conta s-a născut la Moscova, într-o familie de artiști, fiind fiica

compozitorului român Anatol Vieru și a muzicologului rus Nina Vieru. A studiat pianul la București, Salzburg, Moscova și Geneva cu Gabriel Amiras, Carlo Zecchi, Lev Naumov și Harry Datyner. În paralel, a studiat pictura și desenul cu Gyuri Glauber și Clarette Wachtel. Artista este cunoscută și prin expozițiile sale personale de pictură, grafică si colaj din România, Olanda, Statele Unite si Canada și are lucrări în colecții private în Canada, S.U.A., Japonia, Israel, Rusia, Franța, Elveția, Germania, Olanda și România.
Pedagog de vocație, susține în prezent cursuri inter-disciplinare (interferențe muzică-pictură) la Universitatea Națională de Muzică București.
În luna septembrie, în cadrul micro-expoziției „Exponatul lunii”, vizitatorii pot admira lucrarea La poalele dealului, semnată și dăruită de Lena Vieru Conta. Pictura a făcut parte dintr-o expoziție temporară de succes, prin care autoarea a onorat instituția noastră în primăvara acestui an. Prin generozitatea artistei, din această vară, tabloul a intrat în Colecția de Artă Plastică a muzeului.
Compoziția reflectă personalitatea complexă a artistei. Textura, multitudinea formelor șocante și a culorilor tari, rivalizează moderat, dar în același timp impetuos, într-o realitate ce reprezintă doar un punct de plecare către imaginar, către poezie, către spații senzoriale.
Luna, prezentă adesea în lucrările Lenei Vieru Conta, ne invită și aici la contemplare, la dulce și duioasă visare. Lumina misteriosului astru se revarsă feeric peste tumultoasa zbatere a materiei, neliniștindu-ne și cufundându-ne, totodată, într-o pace infinită, unde muzica are culoare, iar culoarea are muzică, pentru artistă muzica și arta plastică fiind inseparabile.

Exponatul poate fi vizitat pe toată durata lunii septembrie, de luni până duminică, între orele 9:00-19:00, la Galeria Națională de Artă Naivă, intrarea din Bulevardul Eroilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Accesibilitate