Muzeul Judeţean Argeş expune în luna august – Turdus merula Linnaeus

Muzeul Judeţean Argeş expune în luna august, în cadrul micro-expoziției „Exponatul lunii”, o specie interesantă, Turdus merula Linnaeus, 1758, pasăre cunoscută sub numele popular de Mierlă.
Specia este întâlnită frecvent în zonele împădurite, dar și în parcuri și grădini. Este relativ ușor de recunoscut, mai ales masculul, datorită coloritului său negru, mat, uniform, cu ciocul portocaliu. Femela este cafenie cu partea ventrală stropită cu alb.
Mierla poate fi văzută ziua când se deplasează pe sol cu mișcări rapide, scurte și opriri bruște, pentru capturarea insectelor și viermilor, sau zboară în coronamentul arborilor și arbuștilor, în căutarea semințelor și fructelor.
Este o pasăre vioaie, greu de ignorat, care ne atrage atenția prin mișcările sale, dar și datorită cântecului său caracteristic.
În România, specia este sedentară, dar în iernile aspre, indivizii din zona montană coboară spre câmpie în căutarea hranei.
Am ales mierla exponatul lunii august, deoarece poate fi văzută și auzită frecvent în această perioadă, uneori întrebându-ne: ce pasăre este? Dorim ca vizitatorii să poată vedea de aproape această specie și să afle lucruri interesante despre viața ei.
Exponatul lunii poate fi văzut de miercuri până duminică, între orele 9.00-17.00, la sediul Muzeului Județean Argeș din strada Armand Călinescu, nr. 44, intrarea fiind liberă.

FC ARGEŞ-CAMPIOANA ROMÂNIEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Accesibilitate