Exponatul lunii la Muzeul Judeţean Argeş

În luna iulie, vizitatorii Muzeului Județean Argeș au ocazia să admire Cupa caştigată de F.C. Argeş în sezonul 1978-1979 expusă în holul muzeului în vitrina dedicată exponatului lunii.
F.C. Argeș este o legendă a fotbalului românesc. Clubul a fost fondat în anul 1953, sub numele de Dinamo Pitești, debutând în prima divizie în anul 1961. A fost una din echipele de vârf ale anilor ’70, reușind să câștige două titluri de campioană în sezoanele 1971-1972 și 1978-1979.
La clubul F.C. Argeș au fost crescuți o serie de jucători emblematici pentru fotbalul românesc, mulți dintre ei evoluând și la echipa națională. Istoria clubului din Trivale este strânsă legată și de numele celui mai mare fotbalist român, Nicolae Dobrin.
Ediția de campionat 1978-1979 a început sub semnul unei bune pregătiri și al dorinței de a fructifica maturizarea lotului de jucători tineri, majoritatea crescuți la Pitești. Sub conducerea antronorului Florin Halagian, ajutat de Leonte lanovschi și de Constantin Oțet, transferat cu câteva zile înainte de începerea campionatului, F.C. Argeș a reușit să câștige al doilea titlu de campioană a României la fotbal. Ultimă etapă a fost o adevărată finală a campionatului, F.C. Argeș impunându-se pe stadionul din Ștefan cel Mare în fața echipei Dinamo București cu scorul de 4-3.

Exponatul lunii va putea fi admirat de miercuri până duminică, între orele 9.00-17.00, la sediul Muzeului Judeţean Argeş din strada Armand Călinescu, nr. 44, intrarea fiind liberă.

Exponatul lunii mai – Corn pentru păstrat praful de pușcă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Accessibility
%d blogeri au apreciat: