Exponatul lunii aprilie -Corvus corax Linnaeus-
Muzeul Judeţean Argeş expune în luna aprilie, în cadrul micro-expoziției „Exponatul lunii”, o specie interesantă, Corvus corax Linnaeus, 1758, pasăre cunoscută sub numele popular de corb.
Corbul este cel mai mare reprezentant al familiei ciorilor (Corvide) din România. Arealul speciei cuprinde aproape toată emisfera nordică, cu excepția regiunilor polare. Se recunoaște ușor datorită coloritului său: penajul, ciocul, ochii și picioarele sunt negre. În lumină directă, penajul prezintă irizații metalice, albastre-violet. Corbii preferă pădurile mari de foioase și/sau conifere, din regiunile de deal și munte, aflate departe de așezările umane. Din acest motiv sunt greu de văzut în mediul lor natural. Ca și ceilalți membrii ai familiei ciorilor, corbii sunt păsări inteligente, jucăușe, care se pot dresa relativ ușor.
Corbul este prezent în mitologia și simbolistica popoarelor din America de Nord, Asia și Europa unde, de cele mai multe ori, era considerat un mesager al veștilor rele.
Specia a fost aleasă exponatul lunii pentru că în aprilie, pe 1 aprilie, este sărbătorită Ziua păsărilor, iar pe 10 aprilie este marcată Ziua păsărilor și arborilor.
Exponatul lunii va putea fi văzut de marți până duminică, între orele 9.00-17.00, la sediul Muzeului Judeţean Argeş din strada Armand Călinescu, nr. 44, intrarea fiind liberă.
,,Cine a făcut România Mare“