Exponatul lunii noiembrie

Muzeul Județean Argeș expune în luna noiembrie, în cadrul micro-expoziției „Exponatul lunii”, o specie întâlnită de multe ori în poveștile copilăriei, ariciul (Erinaceus roumanicus Barrett-Hamilton, 1900).
Datorită aspectului său inconfundabil este foarte ușor de recunoscut, atât de adulți cât și de copii. Este un animal crepuscular-nocturn, întâlnit în: pădurile rare, liziere, mărăcinișuri, livezi, grădini, dar și în zonele verzi din orașe. Întâlnirea cu un arici, rară și neașteptată, stârnește întotdeauna simpatie și curiozitate. Este foarte îndrăgit de copii, ca personaj literar, în fabule și povești. Uneori este crescut ca animal de companie, fiind o specie destul de adaptabilă la habitatul uman.
Am ales ariciul exponatul lunii noiembrie pentru că, în această perioadă, în funcție de vreme, intră în hibernare și nu mai poate fi văzut până în martie-aprilie. Este o ocazie, pentru copii, dar și pentru adulți, de a vedea această specie, care deși nu este rară este greu de întâlnit.
Exponatul lunii noiembrie poate fi văzut începând cu data de 1 noiembrie, în holul Muzeului Județean Argeș, de marți până duminică, între orele 9:00-17:00.

Exponatul lunii octombrie 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Accessibility
%d blogeri au apreciat: