Print this page
Tuesday, 18 May 2021 10:07

Expoziție foto-documentară „GÖBEKLİTEPE- primul sanctuar al lumii”

Written by
Rate this item
(0 votes)

 

invitatie20mai2021.jpeg 

 

Muzeul Județean Argeș în colaborare cu Institutul Cultural Turc  Yunus Emre București organizează joi, 20 mai 2021, ora 13:00, o expoziție foto-documentară GÖBEKLİTEPE- primul sanctuar al lumii. Tot în cadrul evenimentului se va desfășura și Conferința Patrimoniul Mondial UNESCO în Turcia, susținută de conf. univ. dr. Silvana Rachieru.

GÖBEKLİTEPE a fost identificat pentru prima dată în 1963 în timpul cercetărilor de teren făcute de către Prof. Dr. Halet Qambel și Prof. Dr. Robert John Braidwood, în cadrul Proiectului comun de cercetări preistorice în Anatolia de Sud-Est al Universităților Istanbul și Chicago. Pe baza materialelor descoperite pe suprafața colinei, GÖBEKLİTEPE a fost inclus în rândul siturilor din regiunea Șanliurfa, alături de Cimitirul de la Biris și Tarlaua Sogut.

 Expoziția foto-documentară dedicată primului sanctuar al lumii – Göbeklitepe este deschisă la Galeria Națională de Artă Naivă din cadrul Muzeului Județean Argeș, intrarea din Bulevardul Eroilor și poate fi vizitată de luni până duminică, între orele 9.00-19.00.

Read 2648 times Last modified on Tuesday, 18 May 2021 22:16