You don't have any slide!

Arhivă evenimente

Galeria de Artă

Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna“ Bulevardul Republicii, nr. 33  Galeria de artă&nb...

Planetarium

Planetariul     Str. Armand Călinescu, nr. 44Corpul C, intrarea dinspre Bulevardul Eroi...

Cercetare Ştiinţifică

Cercetare Științifică Muzeul Judeţean Argeş are o tradiţie în cooperarea, ca parte contractantã, cu...

Expoziţia temporară

Piteștiul de altădată, ilustrat     " Case memoriale din România" Cu ocazia Cent...

  • Galeria de Artă

  • Planetarium

  • Cercetare Ştiinţifică

  • Expoziţia temporară

Tuesday, 14 January 2020 16:48

Mamifere din colecția Muzeului Județean Argeș

Written by
Rate this item
(0 votes)

15 ian ras


Miercuri, 15 ianuarie 2020, ora 12.30, în sala de expoziții temporare a Muzeului Județean Argeș va avea loc deschiderea expoziției „Mamifere din colecția Muzeului Județean Argeș”.
Expoziţia propune vizitatorului o incursiune în lumea celor mai evoluate și adaptabile vertebrate de pe Pământ, mamiferele. Sunt expuse 27 de specii de mamifere din 18 familii. Majoritatea sunt specii autohtone, unele dintre ele familiare, mai ales din punct de vedere al numelui, am auzit de ele, dar foarte puțini dintre noi au avut ocazia să le vadă în mediul lor natural. Acesta este și contextul care a stat la baza organizării acestei expoziții. Am vrut să oferim publicului ocazia de a vedea specii de mamifere, care datorită rarității sau modului lor de viață, sunt greu de văzut în natură, fără o pregătire prealabilă.
Pentru vizitatori este o ocazie unică de a admira aceste exemplare, unele dintre ele având și o valoare estetică deosebită.
Am dorit ca prin intermediul acestor exponate să atragem atenția, din nou, asupra speciilor aflate în pericol și a habitatelor pe care acestea le populează. Protejarea acestor specii implică, în primul rând, conștientizarea existenței lor și a mediului în care acestea trăiesc, ceea ce reprezintă scopul principal al acestei expoziții. Din cele aproape 100 de specii de mamifere din România, 72 de specii au nevoie de măsuri de protecție, iar dintre acestea mai mult de jumătate sunt protejate la nivel național.
Expoziția va fi deschisă în perioada 15 ianuarie - 15 februarie la Muzeul Judeţean Argeş, str. Armand Călinescu, nr. 44, Piteşti, aceasta putând fi vizitată de marţi până duminică, între orele 9.00 – 17.00.

Read 8375 times Last modified on Tuesday, 14 January 2020 16:50
Copyright © Gabriel Dumitru
Muzeul Judeţean Argeş
Str. Armand Călinescu, nr. 44, Tel/Fax: 0248.212561