You don't have any slide!

Arhivă evenimente

Galeria de Artă

Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna“ Bulevardul Republicii, nr. 33 Program de vizitare: marţ...

Planetarium

Planetariul   Str. Armand Călinescu, nr. 44Corpul C, intrarea dinspre Bulevardul Eroilormarţi...

Cercetare Ştiinţifică

Cercetare Științifică Muzeul Judeţean Argeş are o tradiţie în cooperarea, ca parte contractantã, cu...

Expoziţia temporară

" Case memoriale din România" Cu ocazia Centenarului, Muzeul Judeţean Argeş vă invită miercuri, 1...

  • Galeria de Artă

  • Planetarium

  • Cercetare Ştiinţifică

  • Expoziţia temporară

Wednesday, 15 June 2016 22:57

Expoziție de pictură Franco Giannelli

Written by
Rate this item
(4 votes)

Invitatie Franco 1

Expoziție de pictură Franco Giannelli

Muzeul Judeţean Argeş, vă invită miercuri, 15 iunie 2016, ora 12.00,  la Galeria Națională de Artă Naivă, unde va  avea loc vernisajul expoziţiei personale de pictură "Dialog 2016" a  artistului Franco Giannelli.

         “Pictura lui Franco în mod deliberat delicată, care uneori te face să visezi, aparent repetitivă, este calea aleasă prin care el oferă posibilitatea transformării spectatorului într-un subiect perceptiv activ şi empatic. În continuarea percepţiei poate veni plăcerea, judecata de valoare…

         Franco nu este în căutarea unui standard cultural, dar lansează mesaje de interes primar referitoare la conservarea actualizantă a mai multor patrimonii esenţiale pentru evoluţia umanului: natura şi tradiţiile populare. Subiectele sale dezvăluie o sensibilitate puternică, modul în care echilibrează culorile calde şi reci indică latura sa afectivă, clară şi evidentă, susţinută de o dinamicitate şi de o activare mai mult interioare. Vântul, prezent uneori în lucrările sale, devine aer mângâietor, însoţeşte blajin orice persoană care se apropie de pictură.” (Elisabeta Petrescu, curator al expoziției).

         Franco Giannelli s-a născut în 1940 la Lucca (Italia), lucrările sale aflându-se în colecţii particulare din Europa și Statele Unite.

“Alegerea florii şi a peisajului nu este banală, dimpotrivă, subliniază creativitatea şi complexitatea gândirii lui, deoarece aceste „personaje” sunt reprezentări care sunt deasupra oricăror tribulaţii omeneşti, păstrându-şi suavitatea „morală”. Floarea, spre deosebire de fiinţa omenească, este personajul pur, lipsit de ambiguitate, necondiţionat de vicii, doar cu o unică tendinţă, aceea de a aspira la propria naturaleţe dictată de habitatul său, de lumina momentului şi de prezenţa altor fiinţe.

         Dacă omul a separat de multe ori cerul de pământ, floarea/natura au menţinut fidelitatea faţă de unirea acestor două mari entităţi. Pictura lui invită la intimitate, dimensiune mai puţin cunoscută astăzi, în care totul este industrie, în care interesul egoist economic invadează masele. Subiectele sale demonstrează o personalitate delicată, rezistă înaintea ochiului spectatorului fără să se mimetizeze cu realitatea. Acest lucru destăinuie o inocenţă conştientă, inteligentă.Invit spectatorii să ajute ca această inocenţă să devină învingătoare.”(Elisabeta Petrescu, curator al expoziției).

      Expoziţia va rămâne deschisă în perioada 15 iunie – 10 iulie 2016, la sediul Muzeului Judeţean Argeş, intrarea din Bulevardul Eroilor, aceasta putând  fi vizitată de miercuri  până  duminică, între orele 9.00 – 17.00. 

Read 9294 times
Copyright © Gabriel Dumitru
Muzeul Judeţean Argeş
Str. Armand Călinescu, nr. 44, Tel/Fax: 0248.212561