You don't have any slide!

Arhivă evenimente

Galeria de Artă

Galeria de Artă „Rudolf Schweitzer-Cumpăna“ Bulevardul Republicii, nr. 33 Program de vizitare: marţ...

Planetarium

Planetariul   Str. Armand Călinescu, nr. 44Corpul C, intrarea dinspre Bulevardul Eroilormarţi...

Cercetare Ştiinţifică

Cercetare Științifică Muzeul Judeţean Argeş are o tradiţie în cooperarea, ca parte contractantã, cu...

Expoziţia temporară

Muzeul Județean Argeș, în colaborare cu Muzeul Olteniei din Craiova,  vă invită  miercur...

  • Galeria de Artă

  • Planetarium

  • Cercetare Ştiinţifică

  • Expoziţia temporară

Friday, 20 May 2016 00:18

Noaptea Muzeului Argeșean - 21 Mai 2016

Written by
Rate this item
(3 votes)

20160519 085144 800x582

 

  Cântece ca odinioară și jocuri pentru copii la

Noaptea Muzeului Argeșean

 

Muzeul Județean Argeș își deschide și în acest an larg porțile, pentru o nouă întâlnire cu cei mari și cei mici, sâmbătă, 21 mai, cu prilejul Nopții Muzeului Argeșean.

Evenimentul propune vizitatorilor un program cultural-educativ divers, începând cu vizitarea expozițiilor permanente ale Muzeului – deschise în intervalul 19.00-01.00 - până la ateliere pentru copii și încheind cu un inedit spectacol muzical. Expozițiile deschise publicului în acest an sunt Secția de Istorie, Secția de Științe ale Naturii, Cabinetul Numismatic, Galeria de Artă Rudolf Schweitzer-Cumpăna.

Odată cu deschiderea Muzeului Județean Argeș, copiii cu vârste între 2 și 12 ani vor avea prilejul – într-un interval de două ore – să descopere noi modalități de petrecere a timpului liber, participând la atelierul de artă origami organizat în cadrul Muzeului. Astfel, copiii vor învăța să-și dezvolte îndemânarea prin arta plierii hârtiei – albe sau colorate – în modele de creaturi vii, obiecte neînsuflețite sau forme decorative. La final, copiii vor pleca acasă cu modelele create de mâinile lor.

Muzeul se va deschide în sunetele Corului de copii Allegretto, într-un program muzical pregătit cu entuziasm și pasiune de elevi ai Liceului Dinu Lipatti din Pitești. În paralel cu atelierul de artă origami, pe scena amenajată în curtea Muzeului Județean Argeș se va desfășura un program artistic divers, menit să acopere o largă paletă de gusturi: de la muzică populară, la muzică de estradă și muzică românească cu filon focloric. Dintre invitați, amintim Fanfara Teatrului Alexandru Davilla din Pitești, formația de copii Plai cu Dor din Mioveni (cântece și dansuri), saxofonistul Ștefan Sandu Fadi, elev la Liceul de Arte Dinu Lipatti din Pitești (Café concert), și artiștii Mihaela Andrei (voce) și Adrian Andrei (chitară).

Mihaela (voce) și Adrian Andrei (chitară) sunt doi artiști tineri, cu formație de muzică clasică și pasionați de folclorul românesc. Ei vor susține un concert inedit de Cântece ca odinioară, în compoziția și aranjamentul muzical al chitaristului Adrian Andrei. Cei doi vor aduce în atenția publicului larg piese muzicale originale cu filon folcloric.

În așteptarea vizitatorilor ce-i vor trece pragul cu prilejul Nopții Muzeului Argeșean, Muzeul Județean Argeș rămâne o instituție dinamică, ce pune în valoare colecții de interes artistic, istoric și științific. Muzeul Județean Argeș își propune să înfățișeze publicului o sinteză ilustrată  a experienţei umane, a cunoaşterii, a posibilităţilor și a creaţiei oamenilor locului, o sinteză a vieţii, de la origini şi până în prezent, oferită turiștilor dornici să o cunoască. 

Read 8687 times Last modified on Friday, 20 May 2016 00:43
Copyright © Gabriel Dumitru
Muzeul Judeţean Argeş
Str. Armand Călinescu, nr. 44, Tel/Fax: 0248.212561